cat    esp
logo
una altra manera de
veure i sentir la vida
Cursos on-line i presencials


PERMACULTURA & CONNEXIÓ AMB LA NATURA

Cursos | Permacultura

Què és Permacultura?

Permacultura és la filosofia de treballar amb la natura desterrant la idea concebuda i inculcada d'actuar dominant-la per aconseguir el nostre fi. En aquesta filosofia, l'ésser humà no és superior a altres formes de vida, sinó que interacciona en simbiosi amb la resta d'elles; totes les formes vivents són una expressió de la vida en si mateixa i qualsevol acció sobre elles repercuteix en nosaltres mateixos (tot el que fem als altres ens ho fem a nosaltres mateixos).

L'essència de la Permacultura és el treballar amb el que ja existeix: primer preservar el que funciona bé; segon, millorar sistemes existents i, finalment, introduir nous elements. És un apropament a la tendència d'utilitzar poca energia usant per exemple, components o sistemes de baix consum energètic; fent un petit canvi per aconseguir el màxim efecte amb un impacte destructiu mínim en les comunitats naturals i humanes. Només connectant-nos amb la natura i amb els nostres recursos locals, podem moure'ns cap a una societat sostenible. Aquest és el repte de la Permacultura a l'actualitat.
Inscriure`s curs gratuït permacultura

Què tracta el curs en Medicago?

En aquest curs estudiarem Permacultura Re-generativa, aprendre a dissenyar el nostre entorn escoltant el que ens diu la naturalesa del nostre voltant, ja que ella ens pot explicar el que cal per ajudar-la a tornar a un estat d'equilibri i salut.

Anem a aprendre a despertar la nostra capacitat de percebre la natura oferint una col·lecció d'eines que ens ajudi a obtenir allò que la natura ens ha proveït i està amagat: els nostres principis universals que ens connecten profundament amb la natura.

Aprendrem una sèrie de rutines que ens ajudaran a (re-) connectar completament amb la naturalesa de la manera més poderosa emprant els nostres sistemes sensorials i creant uns patrons de reconeixement impregnats amb imaginació i processos racionals.

 

Quins són els nostres objectius?  • Poder restaurar una cultura de gent que preservi la integritat, estabilitat i bellesa de la comunitat biològica.

  • Ensenyar a la gent a aprendre de la mare natura on corresponen i com de flexible és la vida i com podem ajudar.

 

D'on prové aquesta manera d'aprendre?

Es basa en l'antiga manera de passar, d'una generació a una altra, el coneixement de i la connexió amb la natura que utilitzaven les comunitats que depenien del que recursos naturals i la ingenuïtat de saber quan, on i com caçar, atrapar, pescar i recol·lectar el que necessitaven, mentre cuidaven la natura al mateix temps.

 

INTRODUCCIÓ A LA PERMACULTURA & CONEXIÓ AMB LA NATURALESA.


Una manera d'introduir-se al món de la Permacultura, en general, i d'una manera poc costosa, és realitzant un curs d'introducció, on s'aprenen les nocions bàsiques per a poder plantejar i dissenyar el nostre entorn d'una manera més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Es pot escollir entre l'opció on-line com l'opció presencial, i els grups presencials poden ser reduïts o no:


Nivell Tipologia ensenyament Grup Duració Preu
introducció on-line 80h 180€+iva
introducció presencial cap de setmana 70€+iva

CERTIFICAT DE PERMACULTURA (PDC) & CONEXIÓ AMB LA NATURALESA


Curs orientat tant per aficionats com per aquelles persones que volen aplicar els coneixements de Permacultura a la seva vida personal i laboral. El nostre PDC presencial està certificat per la reconeguda PERMACULTURE ASSOCIATION de Anglaterra.


Es pot escollir entre l'opció on-line com l'opció presencial, durant el llarg de tot l'any, i els grups presencials poden ser reduïts o no:

Nivell Tipologia enseyament Grup Duració Preu
certificat on-line 240h 540€+iva

*En tots els cursos presencials, està inclòs un tutor. Les dietes i l'allotjament gratuit.